Kasza manna z budyniem i jagodami



Dziś propozycja na bardzo smaczne śniadanie lub jak, kto woli na podwieczorek.
Z racji tego, że zazwyczaj na śniadania robię kanapki, albo płatki na mleku, to czasami zaszaleję i staram się zrobić, coś bardziej wykwintnego i smacznego. Jednak takie śniadania funduję sobie, jak mam więcej czasu z rana ;-)
Wracając już do kaszki manny gotowana jest ona na mleku z dodatkiem budyniu, dzięki temu wychodzi bardzo kremowa, delikatna i czuć w niej smak wanilii. Z jagód można zrezygnować lub zastąpić ulubionymi owocami. 

Składniki: 
  • 2,5 łyżki kaszy manny 
  • 1 szklanka mleka 
  • 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 
  • 1 łyżka cukru 
  • 3 łyżki jagód 
2/3 szklanki mleka zagotowujemy. Do pozostałej części mleka wsypujemy cukier i budyń. Dokładnie mieszamy. Do gotującego się mleka wsypujemy kaszę manną i cały czas mieszamy. Na koniec wlewamy resztę budyniu z mlekiem. Mieszamy do zgęstnienia.
Kaszę przelewamy do miseczki.
Jagody wykładamy na kaszę, albo mieszamy razem z kaszą.


Smacznego.

Komentarze

Prześlij komentarz