Pieczony filet z piersi kurczaka na kanapki
Kupna wędlina nie zawsze jest smaczna, zawiera dużo konserwantów, czy innych ulepszaczy smaku. Od czasu do czasu robię pieczony filet z kurczaka w przyprawach, bądź w marynacie. Przedstawiony poniżej przepis jest idealną opcją dla osób, które posiadają mało czasu, gdyż pierś po obtoczeniu w przyprawach, od razu możemy piec w piekarniku. Dzięki użyciu rękawa piekarniczego pierś podczas pieczenia puszcze wodę i piecze się w niej, dzięki czemu jest później bardzo soczysta. Do przepisu użyłam fileta o masie 600 g, po upieczeniu zostało mi 330 g. Więc mimo wszystko niewielkim nakładem kosztów, uzyskujemy dość spory kawał dobrego, domowego mięsa. Tak przyrządzoną pierś możemy również podać do obiadu.
Składniki:
- 600 g fileta z piersi kurczaka
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
Smacznego.
Lubię taką pierś na kanapeczki :D
OdpowiedzUsuńI można mieć smaczną wędlinkę na kanapki :)
OdpowiedzUsuńIdealne j zdrowe rozwiązanie:)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczny pomysł do kanapek:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy takie domowe wędlinki :-)
OdpowiedzUsuńteż bardzo taki lubię
OdpowiedzUsuńBardzo mi smakowała taka szybko robiona pierś polecam
OdpowiedzUsuń