Pralinki kokosowo - ryżowe


Bardzo smaczne i lekkie pralinki na bazie naturalnych wafli ryżowych i wiórek kokosowych. Słodycz uzyskujemy dzięki dodatkowi miodu i serka homegenizowanego. Serek możemy zastąpić jogurtem naturalnym bądź greckim. Smakują najlepiej zaraz po przygotowaniu.

Składniki (na ok.18 sztuk):
  • 60 g wafli ryżowych (niesolonych, naturalnych) 
  • 8 łyżek wiórków kokosowych 
  • 4 łyżki miodu 
  • 80 g serka homogenizowanego 
Dodatkowo:
  • wiórki kokosowe do obtoczenia 
Wafle kruszymy w dłoniach w średnie cząstki, wsypujemy do naczynia. Dodajemy wiórki kokosowe, miód i serek homogenizowany. Wszystko mieszamy dłońmi do połączenia składników.
Odrywamy kawałki masy, ściskając je w dłoniach. Obtaczamy je w dodatkowych wiórkach kokosowych. Chłodzimy.


Smacznego.

Komentarze

Prześlij komentarz