czwartek, 30 marca 2017

Pralinki kokosowo - ryżowe

Bardzo smaczne i lekkie pralinki na bazie naturalnych wafli ryżowych i wiórek kokosowych. Słodycz uzyskujemy dzięki dodatkowi miodu i serka homegenizowanego. Serek możemy zastąpić jogurtem naturalnym bądź greckim. Smakują najlepiej zaraz po przygotowaniu.

Składniki (na ok.18 sztuk):
  • 60 g wafli ryżowych (niesolonych, naturalnych)
  • 8 łyżek wiórków kokosowych
  • 4 łyżki miodu
  • 80 g serka homogenizowanego
Dodatkowo:
  • wiórki kokosowe do obtoczenia
Wafle kruszymy w dłoniach w średnie cząstki, wsypujemy do naczynia. Dodajemy wiórki kokosowe, miód i serek homogenizowany. Wszystko mieszamy dłońmi do połączenia składników.
Odrywamy kawałki masy, ściskając je w dłoniach. Obtaczamy je w dodatkowych wiórkach kokosowych. Chłodzimy.
Smacznego.

9 komentarzy :

  1. Wow! Ale fajnie wyglądają i na pewno są mega smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale smakowicie wyglądają, pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłyśmy nie raz i kokosowe i kakaowe :D Zawsze smakują pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Następnym razem wypróbuję z kakao ;)

      Usuń
  4. aż mnie ręka świerzbi, zeby porwać kilka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie dziwię się, bo są na prawdę pyszne ;).

      Usuń