Kasza manna z budyniem i jagodami
Dziś propozycja na bardzo smaczne śniadanie lub jak, kto woli na podwieczorek.
Z racji tego, że zazwyczaj na śniadania robię kanapki, albo płatki na mleku, to czasami zaszaleję i staram się zrobić, coś bardziej wykwintnego i smacznego. Jednak takie śniadania funduję sobie, jak mam więcej czasu z rana ;-)
Wracając już do kaszki manny gotowana jest ona na mleku z dodatkiem budyniu, dzięki temu wychodzi bardzo kremowa, delikatna i czuć w niej smak wanilii. Z jagód można zrezygnować lub zastąpić ulubionymi owocami.
Składniki:
- 2,5 łyżki kaszy manny
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki jagód
2/3 szklanki mleka zagotowujemy. Do pozostałej części mleka wsypujemy cukier i budyń. Dokładnie mieszamy. Do gotującego się mleka wsypujemy kaszę manną i cały czas mieszamy. Na koniec wlewamy resztę budyniu z mlekiem. Mieszamy do zgęstnienia.
Kaszę przelewamy do miseczki.
Jagody wykładamy na kaszę, albo mieszamy razem z kaszą.
Smacznego.
Pyszna. W sam raz na śniadanko :-) pozdrawiam cieplutko :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję i również pozdrawiam :)
UsuńTo ja poproszę na podwieczorek :-)
OdpowiedzUsuńBardzo proszę się częstować ;-)
Usuń