niedziela, 29 czerwca 2014
Letni torcik z budyniem i czereśniami
Bardzo lekki, orzeźwiający z dużą ilością owoców torcik. Można do niego użyć każdego rodzaju owoców. Jednak do takich owoców, jak brzoskwinie należy użyć jasnej galaretki. Do całego ciasta wykorzystujemy tylko 100 g cukru, ale mimo to ciasto jest słodkie. Myślę, że taki torcik przypadnie do gustu osobom, które lubią owoce z bardzo dużą ilością galaretki ;-)
niedziela, 22 czerwca 2014
Placek z truskawkami
To ciasto piekę każdego roku w sezonie truskawkowym od ładnych paru lat. Składa się ono z ciasta biało - czarnego, które nie jest ani suche, ani też wilgotne. Masa budyniowa jest bez cukru, ale proszę się nie obawiać, że ciasto wyjdzie mało słodkie, gdyż w cieście jest ponad 2 szklanki cukru. Pomimo, że użyłam kwaśnych truskawek, ciasto wyszło na prawdę słodkie. Jeśli ktoś chce może zmniejszyć ilość cukru do 2 szklanek.
piątek, 13 czerwca 2014
Biszkopt z masą karpatkową, truskawkami i galaretką
Pierwsze ciasto z truskawkami. Składa się z biszkopta, bardzo zwartego, który idealnie nadaje się do tego ciasta, masy karpatkowej, sezonowych truskawek, które są przykryte galaretką truskawkową. Ciasto jest warte wypróbowania. Koleżanki poczęstowane tym ciastem, stwierdziły, że smakuje, jak sernik;-)
piątek, 6 czerwca 2014
Subskrybuj:
Posty
(
Atom
)